Hästveda Återvinning

Återvinning med omtanke om miljön

Återvinning med omtanke om miljön

Vad är återvinning?

Vid återvinning tas material tillvara på som kan användas igen. Att återvinna är ett enkelt sätt att vara miljövänlig på då det är mer effektivt att framställa nya produkter av gamla förpackningar. De allra flesta färskvaruförpackningar går att återvinna, så som produkter av plast, glas, papper och metall. När dessa återvinns blir de till nya och de kan återvinnas ett flertal gånger. Glas är ett särskilt tåligt material som tål att återvinnas nästan ett oändligt antal gånger. Kartong och papper däremot innehåller fibrer som slits ut efter ett tag, vilket gör att de bara kan återvinnas ett begränsat antal gånger. Material med högt materialvärde, som till exempel aluminium, har ofta ett pantvärde eftersom det är mycket dyrt att framställa nytt.

Det kan verka som att det inte gör någon skillnad att återvinna – men faktum är att det ger en stor vinst för miljön och framtiden. Återvunna kapsyler kan till exempel bli till nya bilkarosser och återvinning rent generellt minskar koldioxidutsläppen med tusentals ton varje år.

Material hos Hästveda Återvinning

Då vi är mycket erfarna inom hantering av återvinning har vi arbetat fram rutiner för att alltid hantera avfall på ett så miljövänligt sätt som möjligt. Vi ser dessutom till att kontinuerligt förbättra vårt arbete genom att ta de certifikat som krävs och är noga med att alltid hantera återvunnet material på rätt sätt. Målet med vårt arbete är att både vi och våra medarbetare ska medverka på alla sätt till en hållbar miljö.

Material som vi kan ta hand om här är bland annat järn, koppar, stål, kabel, aluminium, wellpapp, mässing, batterier, elektronik och rostfria produkter. Här har vi även en mellanlagring av metaller, vilket innebär att vi tar tillvara på metaller som sedan skickas till försäljning. Dessa sparas först i containrar för att sedan skickas vidare till smältverk eller till export. För att göra arbetet mer effektivt och maximera transporten pressar vi ihop papper och plast i vår press för att få plats med så mycket som möjligt när det sedan skickas iväg.

Hos hästveda återvinning erbjuds mer än att bara lämna restprodukter. Här kan du nämligen även hämta produkter i vårt fyndtorg, då en hel del av det som lämnas är i bra skick och kan användas igen. Bland annat kan du hitta pallkragar, olika former av elmaterial, tillbehör till maskiner, stångmaterial eller balkar. Välkommen in till oss för att ta en titt och gör fynd!