Vågar

Om att hitta rätt våg till rätt tillfälle!

Vågar

Alla vågar är gjorda för att fungera optimalt vid specifika situationer eller i olika sammanhang, för att säkra att det som ska vägas blir vägt helt precist och ger det korrekta svar.

Därför finns det massvis av olika vågar, som är anpassade efter olika behov.
Nästan alla vågar som produceras nu för tiden är digitalvågar. I motsättning till analoga vågar, som fungerar mekaniskt, så fungerar digitalvågar elektroniskt. Dessa vågar är att föredra över analoga vågar. Delarna i en digitalvåg åldras inte – förutom batteriet, som lätt kan bytas ut. Till skillnad från en analog våg, så mäts inte vikten med hjälp av en fjäder, vilken efter ett visst tidsrum börjar visa annorlunda. Om man ser till att behandla sin digitalvåg väl och byter batteri med jämna mellanrum så är den pålitlig, och mer exakt än en analog!

Digitalvågarna kommer i massor av olika former och storlekar.

Oavsett om du ska väga något otroligt lätt, eller väga något väldigt tungt, så finns det en våg som passar till precis ditt behov! Det viktiga är, att hitta rätt våg till rätt användningsområde.

När du köper en ny våg, är det därför viktigt att du tänkt dig följande tankar: Vad ska jag väga, och var ska jag väga det? Några vågar är gjorda för att vara lätta att transportera, andra kräver ett robust underlag för att mäta helt korrekt. Därför är bägge dessa frågor två viktiga parametrar i ditt nästa vågköp.

Om man ska väga små, lättare saker, är en precisionsvåg det du söker. Det finns precisionsvågar som kan väga så små volymer som 0,01 gram. Dessa är perfekta att väga kryddor med, eller att använda i t.ex. ett laboratorium. Det finns både precisionsvågar som är små och portabla, som du kan ta med i väskan, eller t.o.m. i fickan. Så finns det även precisionsvågar som är lite större, och bättre gör sig hemmastadda på en bordsyta.

Om du är en nybliven mamma som önskar  att hålla koll på ditt barns vikt, eller arbetar som pediatriker, så är en babyvåg vad du söker. Den är utformad speciellt för babyns säkerheten. Den unika designen och utformningen av vågen gör det lätt att väga barnet, medan det ligger tryggt och säkert på vågen. En babyvåg kan även med fördel användas om du t.ex. önskar att väga din hundvalp. Dessa vågar ”fryser” vikten på displayen, d.v.s. visar vikten även efter att du lyft bort barnet. Detta förenklar vägningen och säkerställer att du kan fokusera på barnet under hela vägningen, och inte behöver stressa över att hinna se vikten medan barnet fortfarande ligger på vågen.

Om du äger eller arbetar i en butik, och behöver en korrekt bordsvåg till att väga div. matvaror, finns även dessa i många olika storlekar och varianter. På dessa kan du ställa in olika priser, och detta gör dem optimala att använda för vägning av produkter i lösvikt. Med en bra butiksvåg säkrar du att både du som butiksägare, och kunden, får helt korrekta upplysningar om varorna!

Oavsett vilken slags våg du söker – så finns det en (eller flera) till just dina behov!