Träning

Gör träningen enkel

Ibland kan det vara svårt att hinna ta sig tid för ett träningspass på gymmet. Det är många tider att passa i dagens samhälle och det kan ibland vara svårt att ge sig själv tid till träning mellan jobb, skola, barn, matlagning och allt annat som vi ska hinnas med i vardagen. Att träna ska vara roligt och stärkande och inte kännas som ett måste som ska hinnas med. Det är dessutom lätt att skjuta upp träningen för att helt enkelt inte finns tid. Att kunna träna hemma gör det betydligt enklare då du inte behöver passa några tider. Investeringen i egen träningsutrustning för att kunna använda i hemmet är egentligen liten då du slipper kostnaden för gymkort och besväret att ta dig till och från gymmet via bil eller buss om du inte har gångavstånd. Det finns ett stort utbud av träningsutrustning som man kan ha i hemmet. Vill du inte lämna produkterna framme eller har möjlighet att avvara plats för dem finns många alternativ till produkter som hantlar, yogamatta, balansplatta eller kettlebells. De är små redskap som inte tar så mycket plats.

Vad du ska ha för utrustning beror helt på vad du vill träna upp men det kan vara bra att ha några olika redskap hemma för att kunna alternera träningen. När du börjar träna kan det vara bra att börja med lättare vikter för att sedan successivt öka. Då blir jobbet inte så tungt och kroppen och musklerna hinner vänja sig och träningen kommer sedan att gå enklare och enklare. Det finns så många olika sätt att träna. Du bör fundera vad du är ute efter med din träning. Vill du ha avslappning och lugn med ändå blir rörligare i kroppen kan yoga vara ett bra sätt och då är du i behov av en yoga matta. Yogamattan kan dessutom också användas till pilates träning. Idag har många yogamattor hemma och det är en populär träningsform då det är ett bra sätt att jobba igenom kroppen utan att det blir för tungt.  Känner du att du vill träna upp koordination och balans kan istället en balansplatta vara ett bra val. Den stärker och rehabiliterar muskler och ligament, framförallt i fotleder och knän. Den minskar också risken för framtida skador oavsett vilken sport eller fysiskt aktivitet du utövar. Behöver du komma i form och vill stärka dina muskler kan istället ett bodypump set vara ett rekommendera. De används ofta på gymmet men är så passa billiga att köpa hem själv att du kan ha ditt eget gym hemma i vardagsrummet! I setet finns flera skivor som gör att du kan anpassa vikten efter din styrka.

Att ha träningsutrustning hemma behöver självklart inte betyda att den måste användas inomhus. Att gå ut i trädgården en solig morgon och utöva yoga är stärkande för både kropp och själ. Vill du ha mer rörlig träning kan hopprep vara ett bra sätt. Battlerope är ett annan smart och användbart träningsredskap då du använder den för att träna upp din uthållighet och är perfekt mjölksyreträning. Repen finns i olika sorter och kan också användas vid klättring eller hinderbana. Kanske vill du också stärka dina magmuskler, armar, rygg eller axlar och då finns ett maghjul att tillgå. Du ligger på knä och rullar fram med maghjulet framför dig, så långt du kan och sedan tillbaka till din utgångsposition.

Det finns många fördelar med att ha träningsredskap hemma då träningen blir mer lätt tillgänglig och kan utföras när andan faller på. Hos Billig Fitness hittar man ett stort urval av träningsutrustning till ett billigt pris. Tack vare de billiga priserna kan man också köpa flera produkter som ger en allsidig träning i hemmet. Köp och testa vad du tycker om. Redskapen är ofta enkla vilket gör att man som nybörjare inte har några som helst problem med att komma igång med sin träning. När du har några redskap hemma kan du själv göra upp ett träningsschema där du gör olika övningar för olika muskelgrupper och olika typer av träning. Du kan trots allt förse hela kroppen med träning med hjälp av träningsredskap i hemmet. Att ha träningsutrustning i hemmet ger fler tillfällen att träna. Det behöver inte heller betyda att man ska träna ensam. Bjud över kompisen, väninnan eller någon träningskompis och kör ett pass tillsammans. Träningen ska kännas stärkande och ge ny energi. Med egna träningsredskap kan du anpassa träningen helt efter eget tycke och smak och göra det som passar dig och din kropp bäst. Är du nybörjare kan du titta vilka träningsutrustning som finns att beställa hem och fundera över vad du vill träna och vad din kropp behöver. Bestäm dig sedan för hur många gånger du vill träna i veckan och välj de tider som passar dig. Det är både enkelt, smart och skönt att kunna utforma sitt eget hemmagym med redskap som också finns på gymmet.